lørdag, april 12

En sæson som ranger i Arches National Park

Rammerne for ferien er lagt, men der kan stadig tilføres indhold. Lige nu læser jeg rejseguider og rejselitteratur for at give turens skelet noget mere kød. Jeg har lige læst Edward Abbeys: Desert Solitaire.

Tilbage i 60'erne arbejdede Edward Abbey som park ranger i den amerikanske national park Arches ikke langt fra byen Moab i det østlige af mormonstaten Utah.

Edward Abbey beskriver og reflekter over en sæson i Arches National Park. Bogen er fra en lille tidslomme før it-samfundet og masseturismens tid. Fra dengang far var barn.

Der er noget meget stort over Abbeys beskrivelser af Arches storslående natur og ensomheden i nationalparken. Han giver fantastiske polaroidbilleder af landskabene, stenbuerne og solnedgangen. Jeg glæder mig selv at få et førstehåndsindtryk.

Bogen begynder med: "This is the most beautiful place on earth." En stor mundfuld. Der er mange af den slags steder i verden og det lyder til, at Arches er et af dem. Efter at have læst bogen kan jeg være tilbøjelig til at give Abbey ret. Så må jeg til sommer se om virkeligheden lever op til bogen.

Edward Abbey: Desert Solitaire. A Season in the Wilderness. 1968.

Ingen kommentarer: