mandag, juni 30

Store skiftedag i Everett

Vi vågnede igen tidligt. Pakkede sammen og tog af sted, inden vi kunne få morgenmad på hotellet. Vi havde andet mål. Morgenmaden skulle indtages på Tim Hortons på Alberni Street. Biksen har åben 24 timer i døgnet. Efter en morgenmad med kaffe og donuts gik turen sydpå mod USA.

Efter 59 minutters holden i kø ved grænsen kom vi frem til ”officer friendly”, der kun stillede nogle få spørgsmål, og så slap vi ind i USA igen. De seneste mange gange jeg har krydset grænsen fra Canada til USA, har jeg også skullet gennem immigrationen, og det har betydet ekstra ventetid, men ikke denne gang. Dejligt.

Vi var tilbage i Washington, der er den nordvestligste af de 48 sammenhængende amerikanske stater (alle undtagen Alaska og Hawaii). Washington har et areal på 184.665 km² (godt fire gange større end Danmark) og deler grænse med staterne Idaho og Oregon og den canadiske provins British Columbia. Washington har 6,4 mio. indbyggere. Hovedstaden er Olympia, og den største by er Seattle. Statens kælenavn er The Evergreen State.

www.tourism.wa.gov – Den officielle turisthjemmeside for Washington.

Vi fulgte Interstate-5 til Evergreen Way i Everett og videre til Highway 99, hvor Cruise America har deres station - 12201 Highway 99. Efter nogle underskrifter og en informativ gennemgang af motorhomet, fik vi flyttet vores ting fra bilen over i motorhomet og var næsten klar til landevejens eventyr. Vi skulle dog først lige aflevere bilen hos AVIS på 5129 Evergreen Way.

To gange Ford. Vi skifter fra den lille til den store. Fra bil til motorhome.

Næste punkt var indkøb. Vi skulle have fyldt køleskabet i vores rullende hjem. Vi valgte Safeway på 7601 Evergreen Way. En af flere Safeways i Everett-området. En time, en fyldt indkøbsvogn og 200 dollars senere, var der mad i køleskabet og skabene.

Jeg havde hjemmefra forsøgt at bestille en plads på KOA-campingpladsen ved Leavensworth. Alt var optaget, så valget faldt på Lincoln State Rock ved Columbia River nord for Wenatchee. Vi skulle bare køre nogle timer. Eneste udfordring var Stewart Pass i 1.200 meter over havet. Vi klartrede med 60 km/t over bjerget, hvor der stadig lå gammel beskidt sne i vejkanten.

Et stykke tysk i USA
Stoppede for en kort bemærkning i Leavenworth. En lille by taget ud af de tysk-østrigske alper. Som Solvang har et danskertema, har Leavenworth et tyrolertema. Byen er kendt for sine store oktoberfester, der trækker folk til helt fra Vancouver.

Leavenworth.

2.100 indbyggere byder ”Herzlich Willkommen” til den lille bayerske by klemt inde mellem bjerge og skove idet nordvestlige hjørne af USA.

www.leavenworth.org

Oktoberfest i Leavenworth - www.leavenworthoktoberfest.com

Hvis det ikke er skørt nok, så tjek lige Leavenworth Nutcracker Museum, der er hjem for mere end 5.000 nødeknækkere. ”Can you beat that?”

Pause på hovedgaden i Leavenworth.

Længere mod øst fandt vi Lincoln Rock State Park, hvor vi skulle bo natten over. Vi viste ved indgangen vores kvittering til park-rangeren og fandt vores plads 9, der lå lige ved svømmeområdet, en kæmpegræsplæne og en super legeplads. Det var godt igen at campere.

www.parks.wa.gov/parkpage.asp?selectedpark=Lincoln+Rock

Vi havde plads ni på campingpladsen i Lincoln Rock State Park

Parken har fået navn efter en klippe, som i profil ligner Abraham Lincoln. Parken ligger ved Lake Entiat, der blev skabt, da Rocky Reach Dam blokerede vandet fra Columbia River.

Vil du vide mere om Washington og Seattle, så tjek
Washington States officielle turistside - www.experiencewa.com
Hvad sker der i Seattle? - www.seattletimes.com/seattleguide
Alt hvad du behøver at vide, når du lander i Seattle - www.ci.seattle.wa.us/html/visitor/aboutseattle.htm
Olympic Sculpture Park i Seattle - www.seattleartmuseum.org/visit/osp
Besøg Boeing i Everett - www.boeing.com/companyoffices/aboutus/tours/index.html
Chelsea Preminium Outlets - www.premiumoutlets.com
Seattle Premium Outlets 10600 Quil Ceda Blvd., Tulalip, WA 98271

Fakta – Mandag den 30. juni
Oplevelser: Stewarts Pass, Leavenworth, Lincoln Rock State Rock.
Rute: WA 2.
Kørte kilometer: 207 i bil og 216 i motorhome.
Overnatning: Lincoln Rock State Park.
GPS koord. 47.538499,-120.284629

2 kommentarer:

Enevoldsen sagde ...

Hej Arne og Co. Har i bestilt campingpladser hjemmefra, eller tager reservationerne "efterhånden"? Kan man ligge i telt på KOA? Vores familie følger spændt dine indlæg, fortsæt endelig stilen. Mvh. Enevoldsen

Arne sagde ...

Hej Enevoldsen.
Vi holder lige nu på KOA West Yellowstone. Alt er udsolgt, men vi havde heldigvis bestilt plads hjemmefra. På hver side af os står der telte, så det er bestemt muligt.
Jeg vil forsøge at fortsætte stilen, hvis netforbindelserne tillader det.
Er nødt til at smutte. Opvasken efter morgenmaden venter.
Hilsen fra Yellowstone.
Arne