lørdag, august 2

Washington DC - Tre dage i magtens centrum

Vi forlod New York, nærmere bestemt Newark, hvor vi havde overnattet. Kursen var ligetil. Sydpå af Interstate 95 og videre til Interstate 295 i vores grå Chevy Uplander minivan. På bagsædet sad ungerne og ved min side Bettina. Vi glædede os alle til at gense Washington DC, som vi besøgte i 2002.

Den amerikanske hovedstad er opkaldt efter USAs første præsident George Washington, og byen er det perfekte modstykke til New York City. Washington DC er lav, monumental, hyggelig, uhektisk, grøn, rolig, næsten uden trafik og med brede fortorve, hvor der er plads til indbyggerne og turisterne.

New York har puls, hvor DC udstråler magt. New York har højhuse, hvor DC har monumenter. New York har shopping, hvor DC har museer. New York har Broadway og Times Square, hvor DC har Pennsylvania Avenue og The National Mall. To meget forskellige byer, som komplimenterer hinanden perfekt og giver den tilrejsende turist en helhedsoplevelse, hvis begge byer besøges.
Som Brasil i Brasilien og Canberra i Australien var Washington DC ikke en by, før den blev regeringshovedsæde. DC blev skabt som hovedstad for en ung nation. Et kompromis fundet af George Washington for at tilgodese de nordlige og sydlige stater i USA. De tretten oprindelige stater havde kun lige skiftet fra at være kolonier til delstater, men allerede i slutningen af 1700-tallet var uenighederne mellem nord og syd tydelige. Kimen til Borgerkrigen var lagt.


Vi brugte dagene til at se på monumenter og til at tjekke de mange Smithsonian museer. De virkede ekstra tiltrækkende, når temperaturen ude var 35+, og fugtigheden helt i top.
Af museer nåede vi forbi Natural History, Air & Space og American Indian, men også den gamle hovedbygning for Smithsonian organisationen, der inderholde udvalgte klenodier fra alle udstillinger. Af den uendelige liste med monumenter i Washington DC, nåede vi de fleste.

Den sidste dag i juli havde vi valgt at begynde dagen med en ”Duck Tour”. En tur i et amfibiekøretøj fra Anden Verdenskrig. Først på asfalten gennem byens gader og afsluttende en tur på Potomac-floden uden at skifte plads. En sjov og anderledes sightseeingtur med en fantastisk underholdende guide, som når de er bedst. Kaptajn Mike fra Texas underholdte undervejs med historier og anekdoter og fortalte fakta om seværdigheder og regeringsbygninger.
Vi boede på det centrale Holiday Inn Capitol kun tre hundrede meter fra The National Mall, hvor alle Smithsonian museerne ligger. Den fire km lange græsplæne er afgrænset af Capitol mod øst og Lincoln Monumentet mod vest. Midtvejs på The Mall står Washington Monumentet som en nål.

I bygningen, hvor hotellet lå, var også Homeland Security, som vi kendte fra 24 timer med Jack B., så vi følte os meget sikre. Overalt i Washington DC var der politi. Der bliver passet på byen, dens indbyggere, politikerne og os turister.

Efter tre nætter i Washington var det tid at finde IAD – International Airport Dulles, som Washingtons internationale lufthavn hedder. Lufthavnen ligger vest for byen og på vej derud, stoppede vi i Fair Oaks Shopping Center og fik foretaget de sidste indkøb, inden flyveturen med SAS tilbage til København.

”Goodbye America” – Det var rart at skulle hjem efter fem dejlige uger i landet ”Over There”. Vi ses snart igen.

Fakta – Onsdag den 30. juli, torsdag den 31. juli, fredag den 1. august og lørdag den 2. august
Oplevelser: The National Mall, Det Hvide Hus, Capitol, National Air & Space Museum, National Museum of the American Indian, National Museum of Natural History, Vietnam Memorial, Korea Memorial, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monument og mange flere.
Rute: Newark - Interstate 95 –Interstate 295 – Washington DC - Til fods rundt i DC – Interstate 395 – Interstate 495 – Interstate 66 – Virginia 50 – Virginia 28 - IAD.
Kørte kilometer: 340 til Washington DC og 64 til lufthavnen.
Overnatning: Holiday Inn Capitol.
GPS Koord. 38.88598, -77.019938

1 kommentar:

Anders Damgren sagde ...

Hej Arne, jeg ville lige høre om i selv planlagde og købte billetter? Mig og 3 kammerater overvejer nemlig at gøre den præcis samme tur som jer!