mandag, august 4

Motorhome i USA - Den perfekte familieferie

“The real voyage of discovery consists not in seeing new landscapes, but in having new eyes.”
Marcel Proust, fransk forfatter.

Men hvor nemt er det lige, når jeg har haft de samme øjne i 40+ år. Godt nok har jeg fået briller, og det har da gjort en forskel, så måske alligevel. Der hvor forskellen er kommet i mit tilfælde er, at jeg begyndte at rejse med børn – mine egne børn. Tempoet, formen, spørgsmålene og hensynet. Det giver så mange nye vinkler på det at rejse, og hvor har det bare været fantastisk og øjenåbende.

USA-rejsen 2008 var en lang række af store oplevelser. Oplevelser, eventyr og nemt. Frihed, behageligt og planlagt. Vi drog vestpå til Seattle. Udforskede det vestlige USA (Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Nevada og Californien) og sluttede i Los Angeles.


Rejsen bestod af tre dele. Vi fløj til Seattle og havde
1) to dage med bil, hvor vi kørte til Vancouver i Canada.

2) Bilen blev afløst af motorhome, og i 26 døgn bragte de V8 og 300 hestekræfter os rundt i det vestlige USA – fra Everett, lidt nord for Seattle, og 4.860 km til Los Angeles.

3) Vi fløj fra Los Angeles til New York og havde fire dage i New York efterfulgt af tre dage i Washington DC, inden turen gik tilbage til Danmark.

USA er fyldt med enestående natur, og meget af det bedste er samlet i de amerikanske nationalparker. Vi havde valgt at besøge fem af dem (Yellowstone, Grand Teton, Arches, Bryce og Zion). Alle fantastiske parker, der indbyder til udendørsoplevelser, camping og ferie i motorhome.

Ført igennem disse fantastiske naturscener blev vi i et 25 fods motorhome, så vi altid havde mad, vand og toilet lige ved hånden. Det vestlige USA er perfekt til familieferie i motorhome. Det bliver ikke bedre, hvis vi bliver spurgt i vores familie.

Som finalen, som sovsen til vores sundae-is, havde vi valgt et stop på østkysten på vej hjem. Fire dage i New York City og tre dage i USAs hovedstad Washnington DC, inden vi skulle flyve det sidste stykke hjem til Danmark. Det var kronen på værket, men værket, motorhomedelen, var hovedværket og helt klart den bedste del af ferien.

Det var vores godt fem uger i USA i 2008.


Vis stort kort
Ruten: (A) Seattle (B) Vancouver (C) Everett (D) Bozeman (E) West Yellowstone (F) Red Lodge (G) Cody (H) West Yellowstone (I) Jackson (J) Montpelier (K) Salt Lake City (L) Moab (M) Bryce NP (N) Zion NP (O) Las Vegas (P) Los Angeles.

2 kommentarer:

Rico sagde ...

Hej Arne,

det lyder som en perfekt familieferie i motorhome.

Hvad med børn og sikkerhed? Kan børnene spændes forsvarligt fast (evt. liggende), hvis man ønsker at tage lange stræk om aftenen/natten?

Vi har to børn på hhv. 2 og 4 år.

Kan man holde ind på alm. rastepladser og p-pladser for at gøre kort stop for at sove nogle timer?

MVH
Rico

Arne sagde ...

Hej Rico.

Det er den perfekte familieferie og specielt hvs man rejse med mindre børn.

Om de kan spændes forsvarligt fast bliver en meget personlig vurdering. Der er nogle udfordringer, da amerikanske motorhomes til udlejning kun har hofteseler i bo-delen. Der er tre-punkt-seler foran i førerkabinen. Reglerne er svære at gennemskue, da der er forskellige regler for de 50 del-stater i USA.

Du kan på min blog - www.motorhomeblog.dk - se en masse billeder af vognene indvendig og derved danne et billede af muligheder og begrænsninger.

Vi har selv valgt, da børnene var ude af autostolen op til 3 år at sætte dem direkte på bænken - fremfor L-stolen/puden. Det anså vi for at være det bedste løsning. Det gav også ungerne mulighed for at ligge ned og sove med hoftesele på.

Jeg har prøvet det med rastepladserne. Det er muligt, men ikke nogen god løsning. Der vil være skilte, hvis det er forbudt.

Kom evt. til et af mine foredrag, hvor jeg fortæller og vise billeder om hvorfor man skal vælge ferie i motorhome.

Venlig hilsen
Arne