lørdag, juni 28

Med SAS til USA

Vi havde valgt at flyve med SAS til Seattle. Et godt valgt. Kun på et punkt blev jeg snydt. SAS flyver direkte mellem København og Seattle med en Airbus 340. Behagelig flyvemaskine med de faciliteter, som gør turen mere behagelig. Det er aldrig sjovt at sidde ni timer klemt inde i et sæde. Men når det nu skal være – og det skal det jo, når vi gerne vil til USA - så var SAS og 340’eren et udmærket valg.

Der hvor kæden hoppede af var, at vi tjekkede ind i Tirstrup. Det var sådan set OK. Vores bagage gik hele vejen igennem til Seattle, og vi skulle ikke slås med den i København. Problemet var, at jeg i Politiken havde læst, at Københavns Lufthavn til sommeren 2008 har lavet en familiebane gennem sikkerhedskontrollen. Jeg glædede mig som et barn til, at vi skulle prøve den, men snydt! Vi gik gennem sikkerhedskontrollen i Tirstrup, landede i CPH og gik direkte til udenrigsterminalen uden at vise pas, og uden at vores håndbagage blev tjekket. Jeg blev snydt for at prøve familiebanen i sikkerhedskontrollen. Men hold op, hvor var det nemt og hurtigt. Det er godt at komme fra Jylland.

SEATAC, som Seattle Tacoma lufthavns kaldes, har mere end 31. mio passagerer om året og 350.000 starter og landinger. Det mærkede vi ikke meget til, men SEATAC er også ”kun” den 18. travleste lufthavn i USA. Der var lidt travlhed og ti minutters ventetid ved paskontrollen. De amerikanske myndigheder fik et aftryk af højre og venstre pegefinger plus et foto (af de voksne), og vi fik lov til at komme ind i USA.

Vi fandt AVIS og fik vores sorte Ford Explorer 4x4 med syv sæder og trinbrædt. Den kørte som en drøm, og vi fandt I-5 og fik rettet kursen ind mod Canada og Vancouver. Gjorde lige et stop på familierestauntantkæden Dennys og fik vores første burger. Ikke meget McD over den. Det var en rigtig amerikanerburger.

Vi krydsede grænsen til Canada, fik lov til at vente fem minutter i immigrationskontrollen, fik et stempel, og vi var inde. Fortsatte ad Highway 99 mod Vancouver.

Det var lørdag, og vi cruisede med nedrullede vinduer, og radioen tunet ind på ROCK 101, gennem Vancouver og Robson Street med alle de unge, smarte og os ”wannabees”. Så meget som vi nu kan være det, når der sidder to unger på bagsædet og sover. For enden af Robson Street fandt vi Denman Street og Alberni Street, og vores Lord Stanley Hotel kun få hundrede meter fra samme mands park. Vel fremme efter tyve timers rejse faldt vi udmattede om i de bløde senge.

Fakta – Lørdag den 28. juni
Oplevelser
: SAS, Dennys, Robson Street.
Rute: SEATAC – WA 518 – I-5 – Grænsen – Highway 99 – Vancouver - Oak Street – Park Drive – Granville St. – Helmcken St. Hornby St. – Robson St. – Denman St. – Alberni St..
Kørte kilometer: 272.
Overnatning: Lord Stanley Hotel, 1889 Alberni Street, Vancouver.
GPS koord. 49.293052,-123.135479

I Københavns Lufthavn blev vi snydt...

Ingen kommentarer: