onsdag, juli 2

Jesuittere og kronhjorte

Vi begyndte dagen med et stop på en tankstation, inden vi skulle på Interstate-90 mod øst. Benzinen i USA er blevet dyr, meget dyr. Amerikanerne piver gevaldigt over de høje benzinpriser. En gallon (3,8 liter) kostede 4,10$ eller 20 kroner. Det svarer til en literpris på godt fem kroner. Stadig billigt, endda meget billigt i forhold til, hvad vi skal betale for at fylde bilen op hjemme i Danmark.

Old Mission State Park
Dagens første kulturelle indslag var et stop ved Old Mission i Cataldo. Vi drejede fra I-90 ved Exit 39. Smukt på en bakketop i 650 meters højde, ligger den ældste endnu stående bygning i Idaho. The Mission of the Sacred Heart blev bygget mellem 1850 og 1853 af medlemmer af Coeur d`Alene stammen og Jesuitter missionærer.
Se mere om statsparker i Idaho - http://parksandrecreation.idaho.gov

Montana
Vi kørte fra Idaho ind i delstaten Montana, der er en overflod af skøn natur under "The Big Sky" som staten kaldes. Det er USAs fjerde største stat og den er på størrelse med Tyskland, men har kun 940.000 indbyggere.

Rocky Mountain Elk Foundation
Nogle timer senere nærmede vi os Missoula. Da vi kørte fra Interstate-90 ad Exit 101, drejede vi ikke til højre mod syd og ind mod Missoula, men til venstre mod nord for at stoppe ved Elk Country Visitor Center. Et informationscenter skabt af Rocky Mountain Elk Foundation, der blev grundlagt i 1984. For mere end 100 år siden var der nordamerikanske kronhjorte overalt i USA, og i midten af 1900-tallet var der kun få steder i USA, hvor kronhjortene havde overlevet. Elk Foundation forsøger at udsætte hjorte i de områder, hvor de ikke har været i årtier. Der er lykkedes med stor succes i Minnesota.
Ikke kun et museum. Det lille informative og besøgscenter var fyldt med ”hands-on” udstillinger, udstoppede dyr og plancher om den nordamerikanske kronhjort. Ganske interessant og ungerne elskede de udstoppede dyr.

I Missoula tourede vi først en tur rundt i byen, der er fyldt med alléer og skønne træhuse. Flere af de nyere kvarterer i byens udkant er fyldt med rene dukkehuse. Nuttede små huse på rad og række, hvor ikke et strå vender forkert. De mange træer i byen har givet Missoula med de næsten 100.000 indbyggere tilnavnet ”The Garden City”. Vi kørte også forbi universitetet, University of Montana, der har 13.000 studerende.
Hovedbygningen på University of Montana.

Fremme ved KOA campingpladsen fik vi plads D-3, kun ti meter fra swimmingpoolen. Det betød igen halvanden time i poolen. KOA og swimmingpool, så har de små en god tur.


Fakta – Onsdag den 2. juli
Oplevelser: Old Mission, Elk Refuge, Missoula, University of Montana.
Rute: I-90
Kørte kilometer: 341.
Overnatning: KOA Missoula.
GPS Koord. 46.897065,-114.043343

Ingen kommentarer: