søndag, juni 29

En dag i Vancouver

Jetlag er godt. Det giver en tidlig start på dagen. Allerede klokken 03.30 var vi alle vågne og følte os egentligt meget friske, selvom vi kun havde sovet få timer.

Hjemmefra havde jeg store planer og ambitioner. Jetlag eller ej. Med eller uden børn. Vi skulle opleve en masse. Hvad jeg ikke havde planlagt, var en fodboldkamp, hvor Spanien skulle vinde 1-0 over Tyskland, så spanierne blev europamester, plus at det var 30+ grader i Vancouver. Vi var nød til at tage den med ro, drikke meget vand og få tid til en fodboldkamp.

Vi fik en rolig start på dagen og feriens første hele dag i Nordamerika. Inden vi så os om, var klokken 07.00, og vi kunne få continental breakfast på hotellet, hvilket direkte oversat betyder kaffe og kage. Måske var det en smule mere nuanceret, men ikke meget. Der var crossianter, peanutbutter, muffins, juice, kaffe og the. Det gav os en bund og noget at begynde dagen med.

Først kørte vi lidt rundt. Det var søndag, og Vancouvers indbyggere var endnu ikke stået op til en meget smuk dag med sol fra en klar, blå himmel. Cruisede gennem centrum. En tur ad Robson Street, der ikke var vågnet efter gårsdagens udskejelser. Kom forbi det smukke Colusseum-inspirerede bibliotek. Kørte ad Water Street gennem Gastown, byens ældste del. Slog også lige et smut forbi Canada Place, hvor to krydstogtskibe lå ved kaj og fra hver side indkapslede den smukke hvide bygning, der i 1986 var Vancouvers bidrag til verdensudstillingen. EXPO 86 fik Vancouver på verdenskortet. Før en dejlig stor canadisk provinsby. Efter 1986 en international storby.

Vancouver er to i en. Byen har to ansigter - by og natur - som flettes smukt og harmonisk sammen til en enestående storby – ”one of a kind”. Vancouver ligger på kanten, en tynd landstribe, mellem bjergene og havet. Byen tilbyder for den udendørsinteresserede en nem adgang til udendørsaktiviteter. Vancouver er en grøn storby med mange parker, og så ligger byen lige midt i et naturparadis på den canadiske vestkyst. Indenfor en halv times kørsel fra centrum er der stier og bjerge, hvor du kan blive væk. Og mod vest havet.

For byboere, for de urbane der ikke vil slippe mageligheden og Starbucks-kaffen, der findes på hvert gadehjørne, har Vancouver det hele. Byen har en international størrelse, så mangfoldigheden er stor, kulturerne er mange og de foskellige dele af byen er i sig selv mellemstore provinsbyer. De store brands har butikker i Vancouver, og byen har et internationalt snit, som tiltrækker den sofistikerede ”urbanist”. Vancouver er en by med to ansigter, som dag og nat, og tilbyder det beste af mange verdner hele døgnet.

Vi parkerede ved Westin Hotel og gik en tur gennem den lille park ved havnen og fik turens første Starbucks-kaffe. Klokken var endnu ikke 9, og dermed var der gratis parkering. De lokale havde fundet løbesko plus rulleskøjter frem og luftede deres firbende venner. Solen skinnede allerede ubarmhjertigt fra en skyfri blå himmel, mens vi trillede videre til Stanley Park.
Totempælene i Stanley Park.

Græsplænerne ved totempælene i Stanley Park indbyder til fodboldspil, så vi sparkede lige lidt bold. Totempælene er kopier af totempæle, som stod på den canadiske vestkyst i slutningen af 1800-tallet. Hver pæl har forskellige dyresymboler og fortæller en historie. Pælen kan have stået foran et hus og vist, hvem der boede i langhuset, eller der kan være tale om en begravelses-totempæl, der viser, hvem den afdøde var. I parken så vi også turens første dyr. Tre vaskebjørne, en kongeørn og et par hundrede Canada gæs.

Efter lidt spillen bold og et kig ind i nordvestkystindianernes kultur, tog vi tilbage til hotellet for at søge skygge og TV. Efter middagsheden og finalekampen, der sluttede kl. 13.30, tog vi en tur i swimmingpoolen ved Second Beach på vestsiden af Stanley Park. Et rigtigt familieudflugtssted på en varm søndag. Alle parkeringspladser var taget, så vi valgte at parkere på vores hotel og gå det korte stykke. Brugte et par timer med at plaske rundt i vandet.

Vancouver skyline og Canada Place set fra Stanley Park.

Vi sluttede dagen af med spaghetti og kødsovs på Old Spaghetti Factory i Gastown. Hyggelig restaurant med en af byens gamle sporvogne parkeret midt i spisesalen.

Et lidt andet program end det planlagte, men hvor var det dejligt.

Fakta – Søndag den 29. juni.
Oplevelser:
Robson Street, Gastown, Canada Place, Stanley Park.
Rute: Gennem downtown Vancouver.
Kørte kilometer: 25.
Overnatning: Lord Stanley Hotel, 1889 Alberni Street, Vancouver.
GPS koord. 49.293052,-123.135479

Hotel Vancouver i centrum af Vancouver.

1 kommentar:

Raluca Irimia sagde ...

Fantastisk artikel! Meget nyttige og interessante idéer, tak for du deler din oplevelse. Jeg håber jeg en dag får muligheden for at tage dertil!